Yeni: Okul Kayıtları Henüz Başlamadı!

21.06.2021 641

ANAFARTALAR İLKOKULU ANASINIFI VE 1.SINIF 2021-2022 KAYITLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

1-Kayıt bölgemiz Arıköy Sitesidir(Eskiden uskumruköyde anasınıfı olmadığından anasınıfı kayıtlarında uskumruköy mahallesinden de alımlar oluyordu. Bu yıl ile birlikte uskumruköy İlkokulu bünyesinde anasınıfı açılacağından kayıt bölgemiz Arıköy Sitesi ile sınırlıdır)

2-Anasınıfı için kayıt yaşı 57 ay ve üzeridir.

3-İlkokul için kayıt yaşı 69 ve ay üzeridir. 69-71 ay arasında yer alan öğrenciler 1.yıl kayıt erteleyebilirler. 72 ay ve üstü olan öğrenciler için kayıt erteleme Rehberlik ve Araştırma Merkezi raporu ile yapılabilmektedir.

4- Aday kayıtlar temmuz ayı içerisinde tahminen 10 temmuz ve sonrası e-okul.meb.gov.tr adresinden veliler tarafından görülecektir.

5- Kayıtlar 1 sınıfta otomatik olarak müdürlüğümüzce yapılacaktır. Velilerimizi sadece iletişim bilgilerini telefonla okulumuza bildirmesi yeterlidir. Süreç ile ilgili agustos ayı ortasında velilerimiz okulumuz tarafından bilgilendirileceklerdir(eğitim şekli, çocuk kulüpleri olup olmaması, yemek hizmeti verilip verilmeyeceği vb)

6-Okulumuzda sınıflar okulumuz iç yönetmeliğince belirlenmektedir. Anasınıfında aylara göre otomatik olarak belirlenmektedir. Bu yüzden öğretmen seçimi yapılmamaktadır. Bu konuda talepte bulunulmaması gerekmektedir.

7-Okul kayıtları ile ilgili iletişim kurmak isterseniz kayıtların e-okul sisteminden ilan edilmesi sonrası(tahminen 15 temmuz ve sonrası) 212 203 07 74 okul telefonundan ve 739198@meb.k12.tr mail adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz. Pandemi nedeniyle bulaş riski de böylece düşürülmüş olacaktır.

8-Ablası/agabeyi okulumuz öğrenci olan çocuklar için direkt kayıt hakkı bulmaktadır.

9-Anasınıfından ilkokula otomatik geçiş olmamaktadır. Yani anasınıfında adresi arıköyde olup sonrasında taşınmış öğrenciler 1 sınıfta okulumuza kayıt yaptıramamaktadır.

10-Kayıtlar MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine yapılmaktadır. Okul yöneticileri ve öğretmenlerimizin kayıt alma ya da almama gibi durumları söz konusu değildir.

11- 1.sınıflarda üç(3) şube anasınıflarında ise dört(4) şube bulunmaktadır. (Anormal bir durum olmadığı sürece)

12- Okulumuz öğrenim şekli MEB tarafından pandemi koşullarına göre paylaşılacak mevzuata göre şekillenecektir.

13- Okul çalışanlarının(güvenlik, idari, temizlik, hemşire vb) sayıları okul aile birliği bütçesine göre şekillenecektir. Müdürlüğümüzce belirlenmiş ideal çalışan sayıları şu şekildedir: Güvenlik=2 Revir hemşiresi=1 İdari personel=1 Temizlik=4 Anasınıfı temizlik=1 Anasınıfı destek eğitim personeli(yardımcı öğretmen) =4 Teknik personel=2

14-OAB(Okul Aile Birliği) bütçesi yetersizliğinden dolayı şuan da 1 güvenlik 1 temizlik 1 idari personel okulda görev yapmaktadır.

15- Sınıf mevcutlarımız yıllara göre değişiklik gösterse de genelde 35-40 civarındadır.

16- Okulumuzda 2 temmuza kadar eğitim verileceğinden ve kayıt dönemi başlamadığından kayıt görüşmesi talebinde bulunulmamasını rica ederiz.